17-02-2020: Elk jaar doen er gemiddeld 1,2 miljoen kinderen van 6.000 verschillende scholen mee aan de Koningsspelen, het sportiefste evenement van het land. Ook scholen uit het Caribisch deel en Nederlandse scholen in het buitenland doen hieraan mee. En dit allemaal om te benadrukken dat actief bewegen belangrijk is. Dit jaar vinden de Koningsspelen plaats op vrijdag 17 april 2020.

HAND IN HAND


Er is geen vast stramien voor deze dag, scholen bepalen zelf hoe ze deze dag invullen. Dit jaar is het thema 'HAND IN HAND'. De onderliggende boodschap is dat je door samen gezond te eten en te bewegen, je van elkaar leert, talenten ontwikkelt en vriendjes maakt. Geef elkaar de hand en ga op zoek naar onverwachte, waardevolle verbindingen.

KoningsspelenPakket 2020


Wat kan je allemaal doen tijdens deze dag? Traditiegetrouw kun je beginnen met een warming-up op het Koningsspelenlied van dit jaar, gezongen door Kinderen voor Kinderen. Voor de verdere invulling kan het KoningsspelenPakket helpen. Het KoningsspelenPakket maakt de voorbereiding voor de Koningsspelen gemakkelijker. Dit pakket helpt je om de Koningsspelen vorm te geven.

Je kunt het gratis pakket alvast hier reserveren.

Comments are closed.