De Koningsspelen 2014 wederom een succes!!

De Koningsspelen 2014 wederom een succes!!

Vorig jaar hebben vele duizenden kinderen voor de eerste keer deelgenomen aan de Koningsspelen. Dit jaar deden volgens de media maar liefst 5273 basisscholen en 1.1 miljoen kinderen mee aan de koninklijke sportdag met ontbijt.

Afgaande op de belangstelling en de reacties op het Koningsspelenpakket waren ook kinderen bij uit Curaçao, Wenen, Geneve, Cyprus, Engeland, Cleveland USA, Florida, Gambia, Roemenië, New York en Kaapstad sportief deelnemer aan de Koningsspelen 2014. Daarnaast kunnen wij als initiatiefnemers van het gratis Koningsspelenpakket op basis van de berichten die bij ons binnengekomen zijn concluderen dat naast basisscholen ook BSO’s, peuterspeelzalen, kinderopvangorganisaties en zelfs kinderziekenhuizen zich hebben beziggehouden met de Koningsspelen…

De Koningsspelen zijn door Koning Willem-Alexander geopend in Ens. De koning noemt het bijzonder dat sportmensen als Richard Krajicek en Johan Cruijff de nationale sportdag voor de tweede keer wilden organiseren. Helaas waren beide heren niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de opening van de tweede editie van de Koningsspelen.

Als initiatiefnemers van het Koningsspelenpakket zijn we er ontzettend trots op dat we ook een bijdrage hebben kunnen leveren aan het succes van de tweede editie van het prachtige initiatief dat de Koningsspelen zijn!

Een initiatief met de potentie een traditie te worden, zo meldt de Volkskrant (25 april 2014). ‘Elke koning of koningin geeft een eigen draai aan zijn of haar verjaardag. Of wij bedenken als samenleving iets waarvan we denken dat de koning er blij mee is. Willem-Alexander houdt van sport, Máxima van kinderen. De Koningsspelen zijn goed voor de sociale cohesie. We zoeken naar iets wat we samen kunnen doen, net zoals de vrijmarkt, de nieuwjaarsduik, samen zingen op het plein of bij de Matthaüspassion. Sport, vrijhandel en zang verbinden ons. Dat moet je koesteren.’

Graag willen wij, Linda en Geke, volgend jaar weer een bijdrage leveren door het ter beschikking stellen van een mooi Koningsspelenpakket. Heb je suggesties dan horen we het graag!!

 

Benieuwd naar de relatie tussen het Nederlands koningshuis en de georganiseerde sport?  Op de  pagina http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=12911 realiseert NOC*NSF in samenwerking met Sportgeschiedenis.nl een overzicht van de Oranjes en hun betrokkenheid bij de Nederlandse sport.

Comments are closed.