Gratis spelinspiratie voor (thuisblijvende) schoolkinderen

01-02-2021: Bewegen is belangrijk en gezond voor de concentratie en ontwikkeling van kinderen. Helaas schiet dat er onder de huidige omstandigheden nogal eens bij in. Daarom besloten de makers van KoningsspelenPakket (voormalig vakleerkracht/onderwijsadviseur Geke Versprille en internetmarketeer Linda Thuijs) om ouders en leraren te ondersteunen met gratis spel inspiratie.

Spel Inspiratie


Zolang de kinderen noodgedwongen thuis zijn, stellen zij wekelijks een gratis downloadbaar spelidee beschikbaar dat geschikt is om thuis of in de tuin gespeeld te worden. In de meeste gevallen kunnen kinderen d.m.v. een online verbinding ook elkaar uitdagen en samen bewegen.

KoningsspelenPakket


Vanaf maart is ook het KoningsspelenPakket weer te downloaden voor de Koningsspelen van 23 april. Net als andere jaren kunnen de scholen rekenen op een nieuw pakket met:
- 20 uitgewerkte spellen
- een compleet draaiboek inclusief wissel schema’s
- naambadges
- certificaat
- en vele extra printables

Het pakket is als altijd gratis te downloaden.

Naast scholen maken ook kinderdagverblijven en andere belangstellenden in binnen- en buitenland gebruik van het KoningsspelenPakket. Hiermee organiseren ze heel eenvoudig een feestelijke sport- & speldag tijdens de jaarlijkse Koningsspelen.

Wel of geen Koningsspelen

Toen vorig jaar de Koningsspelen werden afgeblazen, hebben Geke & Linda het wereldwijd populaire Pakket omgebouwd naar een ‘thuis-pakket’. Dit initiatief bleek een gouden greep. Over de hele wereld vierden vele kinderen in eigen huiskamer of tuin alsnog een feestelijke Koningsspelen sportdag. En net als vorig jaar, kunnen (in geval van een Lockdown) de spellen in het Pakket van 2021 ook thuis gespeeld worden.

KoningsspelenPakket heeft de Koningsspelen wereldwijd op de kaart gezet


Wat ooit begon als spontane reactie op de oproep van Koningsspelen, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend pakket, dat wereldwijd door duizenden scholen wordt gebruikt. Waar de Koningsspelen oorspronkelijk een Nederlandse aangelegenheid was, heeft KoningsspelenPakket haar gratis sport- en spelpakket vanaf de start internationaal aangeboden. Hierdoor komen de aanvragen al vanaf het eerste jaar vanuit de hele wereld en kunnen Nederlandse scholen in het buitenland met behulp van het K.S.Pakket hun eigen sport-en speldag organiseren.

Elk jaar wordt met veel enthousiasme een nieuw pakket samengesteld waar menig uurtje vrije tijd in wordt gestoken. Alle spellen krijgen een koninklijk tintje met namen als ‘Scrabble met de koning’ en Glasgerinkel in het paleis’.

Uit honderden reacties op de website blijkt dat het pakket enorm gewaardeerd wordt.

Waar mogelijk wordt rekening gehouden met verschillende doelgroepen. De spelkaarten verschijnen in twee edities, de reguliere en de specials. Ze zijn zo geschreven dat ook kinderen in een rolstoel kunnen meedoen.

Extra materialen


Het uitgebreide gratis KoningsspelenPakket kan worden aangevuld met extra materialen zoals:
- koninklijke aankleding zoals kroontjes, blik wikkels en vlaggetjes
- extra spelkaarten
- en zelfs een – hardcopy – koninklijk kwartet


Kom naar de KoningsspelenPakket community (gratis!)
- krijg wekelijkse spel inspiratie en andere downloads
- maak online contact met collega’s wereldwijd
- stel je vragen, deel je ervaringen en wissel ideeën uit
of reserveer alvast het KoningsspelenPakket.

Speciaal voor lezers van PrimaOnderwijs is het tot 20 februari mogelijk om met 10% korting extra materialen te bestellen in de webshop van KoningsspelenPakket. Maak bij het afrekenen gebruik van de volgende code: PRIMAONDERWIJS2021

De code kan ingevuld worden in de lichtblauwe balk bovenaan de pagina met factuurgegevens.


Comments are closed.