Tiende Koningsspelen, tiende KoningsspelenPakket

08-02-2022: Op 22 april 2022 vinden voor de tiende maal de Koningsspelen plaats. Ook het KoningsspelenPakket van Geke Versprille en Linda Thuijs viert het tweede lustrum. Vanwege het feestelijk moment worden er in de weken voorafgaand aan de Koningsspelen een aantal extra downloads beschikbaar gesteld.

Geke vertelt: “We tellen af, elke week gedurende de laatste tien weken voor de Koningsspelen wordt er een download of andere verrassing vrijgegeven op de website. Wekelijks vind je daarvoor in de Facebookcommunity van het KoningsspelenPakket de juiste link.”

Korte voorgeschiedenis

Vanaf de start van de Koningsspelen in 2013 is er elk jaar een gratis te downloaden pakket samengesteld. Ook in 2020, toen de landelijke Koningsspelen niet door konden gaan, is er vanuit KoningsspelenPakket last minute een thuisblijfversie ontwikkeld om ervoor te zorgen dat thuiszittende kinderen toch sportief aan de slag konden.

KoningsspelenPakket is een initiatief van Geke Versprille en Linda Thuijs. Geke vertelt hoe het ooit ontstond: “In 2013 zaten we op het terras in de zon en kwam ik met Linda in gesprek over de oproep van het organiserend comité van de Koningsspelen om goede ideeën te delen voor de organisatie van een sportieve Koningsspelen sport- & speldag. Als vakleerkracht bewegingsonderwijs had ik uiteraard ideeën voor leuke activiteiten en Linda, als internetmarketeer en destijds grafisch vormgeefster, had direct inspiratie om één en ander mooi vorm te geven. Samen zijn we aan de slag gegaan en zo is het eerste KoningsspelenPakket in relatief korte tijd tot stand gekomen.”

Het gratis te downloaden KoningsspelenPakket werd het eerste jaar boven verwachting vaak aangevraagd. Dit was een enorme opsteker en de stimulans om het in het jaar daarop groter aan te pakken. Er werd een website ingericht en het pakket werd beetje bij beetje uitgebreid. Het startte ooit met een beperkt aantal spellen, een certificaat en een placemat, maar is nu zover uitgebreid dat je alle materialen in huis hebt om heel eenvoudig en snel de Koningsspelen sport- & speldag op je eigen school, in je buurt of waar dan ook te organiseren. Om de kosten te dekken zijn sponsoren aangehaakt zodat in elk geval het basispakket gratis aangeboden kan blijven worden.

Extra materialen


“Maar daarmee houdt het nog niet op”, aldus Geke, “naast het basispakket zijn we extra materialen gaan ontwikkelen en aanbieden. Zo kun je naast het KoningsspelenPakket een pakket extra downloads bestellen of een hardcopy Koninklijk kwartet. Ook spelen we in op andere sportieve aanknopingspunten met themapakketten zoals het Olympische Winterspelen pakket.”

Word je ‘Vriend van KoningsspelenPakket’ dan word je extra in de watten gelegd. ‘Vrienden’ worden als VIP behandeld en ontvangen niet alleen het gratis KoningsspelenPakket, maar ook een upgrade met extra downloads, nog eens acht extra spellen, het Olympische Spelen pakket als in dat jaar de Spelen plaatsvinden en een leuke korting in de webshop.”

Het KoningsspelenPakket is het jaar rond aan te vragen en in de maanden maart en april te downloaden.

Aanvragen kan hier.

Comments are closed.