Van Olympische Spelen naar Koningsspelen

Van Olympische Spelen naar Koningsspelen

medaille Koningsspelen pakketNederland heeft het aantal behaalde medailles op de Olympische en Paralympische Spelen in Sotsji op een totaal van  25 gebracht! Een fantastische prestatie van alle sporters! Maar op welk aantal brengen onze basisschool kinderen het aantal medailles met hun sportieve prestaties op de Koningsspelen sportdag?

Dit sportieve Oranjefeest, georganiseerd door De Cruyff Foundation en Krajicek Foundation, is voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied.

Vanwege de mei vakantie doen er dit jaar wat minder scholen mee aan de Koningsspelen, maar nog hebben er  5273 scholen met 1,1 miljoen kinderen ingeschreven (tegen 6000 scholen vorig jaar, met 1,3 miljoen kinderen – bron: nationale onderwijsgids).

Vorig jaar benaderde Geke Versprille alle basisscholen in Nederland en schreef Linda Thuijs voor de eerste Spelen (bijna?) alle Nederlandse scholen over de hele wereld aan om de Koningsspelen mee te vieren en hen te attenderen op het gratis Koningsspelenpakket. Uit de statistieken en reacties bleek dat het pakket in alle delen van de wereld is gedownload! Ook dit jaar bereiken ons enthousiaste reacties uit binnen- en buitenland en daar worden we natuurlijk heel blij van! Dat betekent namelijk dat er vele Nederlandse kinderen, in binnen- en buitenland op de Koningsspelen sportdag verbonden zullen zijn in sportiviteit en samen ontbijten.

Alle kinderen verdienen een Koningsspelen medaille!

koningsspelen medaille

Hoeveel kinderen krijgen er aan het einde van de dag een medaille uitgereikt?  Als het aan ons ligt worden er alleen al 1,3 miljoen medailles in Nederland uitgereikt, met daarnaast nog alle medailles voor de Nederlandse kinderen in het buitenland.

Dit willen wij mogelijk maken met het medaille print- en knipvel in het  ons gratis Koningsspelenpakket.

 Veel werk? WELNEE! Dat doe je zo:

  • organiseer een aantal moeders
  • zet een paar potten thee, koffie en frisdrank klaar
  • eventueel een etagère met cupcakes (voor erna, ivm vette vingers 😉
  • scharen, lijm (of perforator en touwtjes)
  • benodigde aantal geprinte vellen (min. 120 gr. papier) leerlingaantal gedeeld door  4
  • leerling-aantal x houten wasknijpers (voor bevestiging aan de achterkant)
  • (of met perforator gaatje bovenin, touwtje erdoor)
  • ook als kleurplaat in het gratis pakket! Leuk als activiteit voor de kleintjes en gunstig voor de printer cartridges!

Meer dan 1,3 miljoen Koningsspelen pakket medailles! Doe jij ook mee?

Vraag snel het gratis pakket aan met de knop rechts bovenin, downloaden en printen.

Bonus

Laat een reactie achter op de site en ontvang nog een A3 print- en knipvel van de kroon. Ook deze in kleur en in kleurplaat uitvoering!

Comments are closed.