Waarom we dit doen


De Koningsspelen is een sportief Oranjefeest. Het is de bedoeling om een sportieve dag te organiseren om kinderen te laten zien hoe belangrijk en leuk het is om te bewegen.

In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd. Dit was in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Deze spelen waren zo'n enorm succes dat het Koningshuis daarom besloten heeft om de Koningsspelen jaarlijks te organiseren.

In de voorbereiding op de eerste Koningsspelen deed het landelijke organisatie comité een oproep om goede ideeën voor de invulling van de Koningsspelen te delen met anderen.


KoningsspelenPakket


Wij, Linda en Geke van KoningsspelenPakket hebben daarop in 2013 het initiatief genomen om een KoningsspelenPakket samen te stellen. Dit hebben wij niet alleen gedaan voor alle basisscholen in Nederland, maar ook voor alle Nederlandse scholen in het buitenland.
Met dit KoningsspelenPakket willen we de organisatie van de lokale Koningsspelen ontlasten. Dat doen we door een kant en klaar sport en spelcircuit aan te leveren met bijbehorende materialen als een certificaat en placemat.

Het eerste KoningsspelenPakket in 2013 bleek een groot succes. Ondertussen is het KoningsspelenPakket een jaarlijks terugkerend fenomeen en een begrip in binnen- en buitenland!


Binnen- en buitenland


De Koningsspelen is oorspronkelijk bedoeld als een Nederlands feest voor de basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied. Maar wij hebben er vanaf het begin een gewoonte van gemaakt om ons KoningsspelenPakket internationaal aan te bieden. Er zijn immers wereldwijd Nederlandse kinderen die naar school gaan.

Scholen uit diverse landen (o.a. Nederland, Hongarije, Gambia, Amerika, Zuid Afrika, Duitsland, België, Laos , Azerbaijan, Turkije Griekenland, Denemarken, Australië, Brazilië, Engeland en meer ) maken ondertussen dankbaar gebruik van ons pakket.

Ook kinderdagverblijven, ziekenhuizen, recreatieteams en particulieren kunnen ons pakket aanvragen en downloaden.

Om het KoningsspelenPakket jaarlijks kosteloos te kunnen blijven aanbieden hebben we de handen ineen geslagen met sponsoren en samenwerkingspartners. We zijn erg blij met deze steun en hopen nog vele jaren ons KoningsspelenPakket te kunnen blijven maken.