14-02-2022: Het KoningsspelenPakket komt dit jaar voor de 10e maal uit. Vanaf de start van de Koningsspelen in 2013 is er elk jaar een gratis te downloaden pakket samengesteld. Zelfs in 2020, toen de landelijke Koningsspelen niet door konden gaan is er een aan de situatie aangepast KoningsspelenPakket ontwikkeld, een thuisblijfversie, om ervoor te zorgen dat thuiszittende kinderen toch sportief aan de slag konden. 

Geke Versprille en Linda Thuijs hebben in 2013 het initiatief genomen om een KoningsspelenPakket samen te stellen en dit jaarlijks terugkerende gratis te downloaden pakket is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in binnen- en buitenland.

Geke vertelt: “In 2013 zaten we op het terras in de zon en kwam ik met Linda in gesprek over de oproep van het organiserend comité van de Koningsspelen om goede ideeën te delen voor de organisatie van een sportieve Koningsspelen sport- & speldag. Als vakleerkracht bewegingsonderwijs had ik uiteraard ideeën voor leuke activiteiten en Linda, als internetmarketeer en destijds grafisch vormgeefster, had direct inspiratie om één en ander mooi vorm te geven. Samen zijn we aan de slag gegaan en zo is het eerste KoningsspelenPakket in relatief korte tijd tot stand gekomen.”

Deze eerste editie van het KoningsspelenPakket is via diverse kanalen gedeeld met scholen in binnen- en buitenland en werd boven verwachting vaak aangevraagd. Omdat er blijkbaar veel behoefte was aan een kant en klaar sport- & spelpakket was dit de stimulans om het in het jaar daarop groter aan te pakken. Er is door Geke en Linda een website ingericht en ze hebben het pakket beetje bij beetje uitgebreid. Waar ze gestart zijn met een beperkt aantal spellen, een certificaat en een placemat is het pakket nu zover uitgebreid dat je alle materialen in huis hebt om heel eenvoudig en snel de Koningsspelen sport- & speldag op je eigen school, in je buurt of waar dan ook te organiseren. In het pakket vind je bijvoorbeeld een draaiboek, uitgewerkte spellen, maar ook vlaggetjes, een certificaat en wisselschema’s. Om de kosten te dekken zijn sponsoren aangehaakt zodat in elk geval het basispakket gratis aangeboden kan blijven worden.

“Maar daarmee houdt het nog niet op”, aldus Geke, “naast het basispakket zijn we extra materialen gaan ontwikkelen en aanbieden. Zo kun je naast het KoningsspelenPakket een pakket extra downloads bestellen of een hardcopy Koninklijk kwartet. Ook spelen we in op andere sportieve aanknopingspunten met themapakketten zoals het Olympische Winterspelen pakket dat een aantal weken geleden actueel was.”

In verband met het jubileum worden in de weken voorafgaand aan de Koningsspelen een aantal extra downloads beschikbaar gesteld. “We tellen af, elke week gedurende de laatste 10 weken voor de Koningsspelen wordt er een download of andere verrassing vrijgegeven op de website. Wekelijks vind je daarvoor in de Facebookcommunity van KoningsspelenPakket de juiste link.”

Word je ‘Vriend van KoningsspelenPakket’ dan word je extra in de watten gelegd. ‘Vrienden’ worden als VIP behandeld en ontvangen niet alleen het gratis KoningsspelenPakket, maar ook een upgrade met extra downloads, nog eens 8 extra spellen, het Olympische Spelen pakket als in dat jaar de Spelen plaatsvinden en een leuke korting in de webshop.”

Het KoningsspelenPakket is het jaar door aan te vragen en in de maanden maart en april te downloaden.

Aanvragen kan hier

Vriend worden kan hier

De Facebookcommunity

Comments are closed.