SAMEN bewegen!

SAMEN bewegen!

IMG_4047Het is geen geheim dat Koning Willem-Alexander de sport een warm hart toedraagt.

Tijdens de afsluiting van de Winterspelen in Vancouver (2010) deed, destijds kroonprins, Willem-Alexander de uitspraak dat er meer gymleraren moeten komen op de basisscholen in Nederland. (bron: Trouw.nl, artikel 02/03/10)

Uit meer dingen blijkt dat Koning Willem-Alexander een groot sportliefhebber is. Zo schaatste hij de Elfstedentocht, liep hij de marathon van New York en is hij jaren lid geweest van het Olympisch Comité. (bron: koningsspelen.nl)
Geen wonder dus dat de Koningsspelen in het leven geroepen zijn en na het succes van afgelopen jaar een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Sporten is goed voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling. In de media is de laatste jaren veel aandacht voor de ontwikkeling dat kinderen steeds minder bewegen. Eén op de zeven kinderen is te dik door een combinatie van weinig bewegen en een verkeerd voedingspatroon. Hoe meer beweging kinderen krijgen, hoe beter. De Koningsspelen zijn een mooi moment om het plezier in bewegen positief te stimuleren!!

In het sport en spel aanbod van het Koningsspelenpakket hebben we een aantal laagdrempelige bewegingsactiviteiten opgenomen. Het draait voor ons niet om de sportieve topprestaties, maar om het plezier in bewegen.

Samen bewegen is gezellig, leuker dan alleen en motiveert. Daarnaast profiteren kinderen tijdens het samen sporten van aan het sporten gekoppelde sociale en pedagogische principes als het leren samenwerken en omgaan met winst en verlies. Ook draagt sporten bij aan sociale binding en onderling vertrouwen.

Allemaal erg mooie leermomenten waar we met zijn allen tijdens de Koningsspelen ons steentje aan bijdragen!

Koningsspelen organiseren veel werk?
Welnee, om de organisatie te vergemakkelijken hebben we een mooi gratis Koningsspelenpakket ontwikkeld. In vergelijking met vorig jaar hebben we enkele toevoegingen gedaan. Dit jaar hebben we onder andere gezorgd voor de uitbreiding van het gratis Koningsspelenpakket met handige spelkaarten waarop per activiteit duidelijk is uitgelegd hoe de activiteit werkt en te zien is welke materialen er voor dit spel nodig zijn. Ook is er gedacht aan extra print en knipvellen en aan handige koningskaarten voor één van de beschreven spellen.

We wensen alle kinderen in Nederland en ver daarbuiten heel veel plezier met de Koningsspelen 2014!!

 

1 Comment

  1. Jolanda de niet schreef:

    Wat een super leuk pakket!
    We gaan het zeker gebruiken.
    Heel erg bedankt!